Blog

Hoeveel kost een zwembad aanleggen in je tuin?

Een zwembad aanleggen is voor velen een droom, maar wat is de kostprijs van een ingebouwd zwembad? Voor zon € 40.000 heb je al een kwalitatief zwembad in je tuin. Er hangt natuurlijk veel af van de keuze in materiaal, de vorm en omvan, maar er is voor elk budget een mogelijkheid.

Inbouw en opbouw zwembad.

Naast het materiaal van je zwembad, is een inbouw of opbouw zwembad één van de eerste keuzes die je gaat maken. Het grote verschil is simpelweg dat bij een inbouw zwembad de kuip in de grond wordt geplaatst. Bij een opbouw zwembad daarentegen plaatst men het juist op de grond. Een inbouw zwembad is meestal iets duurder, omdat hier meer graafwerk voor nodig is.

De voordelen van een inbouw zwembad zijn enerzijds dat het een strakke en moderne look uitstraalt en anderzijds zorgt de omringende grond voor extra bescherming. Een opbouw zwembad heeft dan weer als voordeel dat het sneller kan gezet worden en op korte termijn goedkoper is.

Zwembad verwarmen

De ideale zwembadtemperatuur is 27 graden, maar hoe kan je je zwembad verwarmen? Er zijn hiervoor verschillende manieren en het hoeft niet persé duur uit te draaien. Voor een kleiner zwembad is een elektrische verwarming de perfecte oplossing. Hierbij kan je je zwembad in 24 uur opwarmen.

Een tweede optie is een warmtepomp. Dit is een krachtig toestel, ideaal voor het efficiënt verwarmen van een groter zwembad. Een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Die warmte wordt meegegeven aan het water.

Als laatste kan je ook je zwembad verwarmen met zonnepanelen. Het grootste voordeel hieraan is, is dat je geen elektriciteit nodig hebt hiervoor. Je energiefactuur blijft dus ongewijzigd en alles gebeurt met de kracht van de zon.

Heb je toch liever een duidelijk kostenplaatje voor het realiseren van jouw droomzwembad? Bij Take a swim helpen we je verder met onze expertise. Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.